A Can Fàbregas s’obre la porta de la via legal

agurrelj'08: La rendició d'Iluro Fins ara la lluita per salvar Can Fàbregas ha estat molt desigual. El govern ha estat disparant amb munició real mentre els defensors del patrimoni només teniem munició de fogueig.

L’Ajuntament (concretament el govern) ha estat fent tot de requalificacions, modificacions de plans urbanístics, per sotmetre la ciutat als interessos de El Corte Inglés. Han ofert l’aplanadora PUMSA i tota la maquinària municipal per preparar el terreny al monstre comercial: el solar que ells havien triat sense cap patrimoni arquitectònic que "faci nosa".

Quan ha calgut el regidor d’Urbanisme sr. Ramon Bassas ha posat en perill la independència del moviment veïnal amb la seva barroera manipulació política del "manifest dels 6".  Darrere l’afable malabarista dialèctic s’ha començat a destapar una mala persona capaç de fer malabarismes amb els documents que entren al registre de l’Ajuntament.

Mentrestant els defensors del patrimoni ens hem valgut de la conscienciació i la mobilització popular. La Plataforma ha presentat 3.700 al·legacions que ni s’han dignat a contestar. La CUP ha ofert un "pacte de ciutat" i ni tansols s’han volgut asseure a parlar… Pel govern només compta lúnic suport públic que han rebut de sis (6) persones.

Doncs s’ha acabat el bròquil. Avui la Plataforma ja ha fet saber que s’obrirà el front de la lluita legal:

NOTA DE POREMSA DE LA PLATAFORMA SALVEM CAN FÀBREGAS I DE CARALT 

1.- Sobre el informe de trasllat que la Generalitat va trametre a l’Ajuntament el 12 de desembre i que la Plataforma va rebre la setmana passada amb segell de sortida del 27 de desembre.
– Obrirem vies legals per impugnar-lo.

2.- Sobre el trasllat d’un bé catalogat.
-Que qualsevol trasllat és un precedent de cara a que altres Ajuntaments, quan els convingui, desmuntin i emmagatzemin el patrimoni.

3.- Sobre els informes de l’arquitecte Josep Maria Puig Voltà sobre la viabilitat del trasllat:
– volem estudiar la legalitat de compatibilitat entre el seu paper en el Consell de Patrimoni i el de realitzar informes per Pumsa.

4.- Ens estem assessorant legalment perquè hem estem investigant a fons les persones que surten beneficiades en aquesta operació. Tenim indicis. Més endavant , en el seu moment, aquesta informació sortirà a la llum pública.

5.- És del tot inacceptable que L’Ajuntament pagui amb diners de l’erari públic els informes i pensem que els hauria de pagar l’operador comercial.

Ens reafirmem que la fàbrica no s’ha de moure i que qualsevol actuació urbanística ha de respectar-la.

Mataró, 14 de gener

 


EL QUE DIU LA PREMSA:

 

• capgros.cat: La plataforma Salvem Can Fàbregas impugnarà l’informe de la Generalitat 

• El Tot Mataró: Salvem Can Fàbregas porta la seva lluita a la via legal

 • El Punt: Salvem Can Fàbregas de Mataró portarà als jutjats la decisió de traslladar la fàbrica per situar-hi El Corte Inglés

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.