Roma no paga als traïdors. El Corte Inglés tampoc

Dimarts, des de la CUP de Mataró vam denunciar en una nota de premsa que l'Ajuntament ha adjudicat el subministrament del vestuari de la Policia Local a favor de la multinacional El Corte Inglés per un import de 57.116'20 €. Sembla un descarat tracte de favor cap a una empresa amb molts conflictes oberts amb que les persones que hi treballen amb uns sous de 600-700 € mensuals per a que l'empresa guanyi 611,46 milions d'euros (any 2005). Però el més greu del "detallet" de la compra d'uniformes dels nostres municipals és que el govern ens ven la moto que encara es pot salvar la indústira tèxtil a Mataró, però… per què no prediquen amb l'exemple? Per què no compren els uniformes a la indústria tèxtil local? Per què els han d'anar a buscar en una empresa que explota treballadors en tallers al Marroc?

L'actual govern de Mataró (tripartit en versió local) s'ha enlluernat amb uns hipotètics mil llocs de treball que donaria (?) El Corte Ingés si s'instal·lés a Mataró. [No sé perquè en diuen "donar" llocs de treball, quan el que fan és quedar-se el treball de la gent a canvi de sous miserables]. Suposo que en aquests 1.000 llocs no hi han descomptat els llocs que destruïran en el comerç de Mataró. I també suposo que no són tan ingenus com per creure's que els llocs de directius esl donaran a gent de Mataró, oi?

El cas és que l'Ajuntament, amb PUMSA al capdavant, està fent la feina bruta de deixar un solar ben "net" de veïns (als quals estan fent fora de les seves cases) i de patrimoni col·lectiu de tota la ciutat. Es comporten com si la ciutat, l'Ajuntament i els diners públics fóssin seus, i han oblidat que som les ciutadanes i ciutadans qui els hi paguem el sou. Són empleats nostres (de la ciutadania), però en aquest cas no recorden allò que "qui paga mana".

No es pot dir que el govern fa la feina a El Corte Inglés, perquè l'adjudicatari de la "locomotora" comercial s'atorgarà per concurs. Un curiós concurs on no sabem ni qui es presentarà però sabem que qui el guanyarà vol que s'enderroqui Can Fàbregas i de Caralt.

Però ahir vam tenir dues bones notícies.

Per una banda l'Antoni Valls, advocat de CiU, ha trobat que la votació del Consell de Patrimoni on es va descatalogar Can Fàbregas és nul·la de dret perquè en Vilert es va saltar les seves pròpies lleis en imposar que fos secreta.

Per altra banda, El Corte Inglés, a preguntes de capgros.com, es va rentar les mans sobre el conflicte de la descatalogació i enderroc del conjunt arquitectònic de Can Fàbregas i de Caralt. No sé si van parlar amb el senyor Corte o amb el senyor Inglés, però la multinacional diu que qui ha embolicat la troca són en Vilert i els seus amics i que són ells qui tenen la "patata calenta". Caram, quina manera d'agraïr favors, no?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.