23 d’abril: català, única llengua oficial

23 d’abril 1995: Fa dies que estem treballant en la confecció d’una pancarta enorme pintada sobre una lona com aquestes que es posen a les bastides de les obres de rehabilitació. L’objectiu és penjar-la a la Plaça de Santa Anna de Mataró durant la diada de Sant Jordi.

El lema que hi hem posat diu Català, única llengua oficial, perquè el 23 d’abril ens els prenem com una jornada de lluita a favor de la nostra llengua. La Policia Local s’encarrega d’avortar-nos el primer intent de penjar la pancarta. Quan encara no estem enfilats a l’arbre una parella de municipals ens diuen que tenim prohibit penjar-la.

Però som tossuts i al cap d’una estona fem el segon i definitiu intent. Ens ha costat molta feina de pintar-la i tenim ganes de lluïr-la.

Mentre jo estic enfilat dalt de l’arbre diverses patrulles motoritzades de la Policia Local intenten impedir-nos que la pengem. Jo continuo fent nusos a les cordes i arriben a estirar-les per evitar que pengem la pancarta. Jo no deixo anar la corda i se n’adonen que si continuen estirant aniré de cap a terra… i no convé esquitxar les llambordes. Els hi diem que si volen que la traiem exigim que es presenti el seu cap superior i que ens ho digui ell en persona.

Vista la nostra fermesa i tossuderia, les dotacions policials es retiren i la pancarta llueix durant tot el dia, fins que al vespre la recuperem quan ha ha complert la seva feina.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.