Cartell: Catalunya, un poble en lluita per la seva llibertat

Estiu 1994: Durant l’estiu, en Cesc Cardús i jo dissenyem el cartell de les convocatòries de Catalunya Lliure amb motiu de la Diada Nacional de l’Onze de Setembre. El lema del cartell és Catalunya, un poble en lluita per la seva llibertat. Independència. La idea és reflectir la “Catalunya real”, formada per gent diversa, més enllà de l’estiricta esquerra independentista, però incloent-la. Trinxem la col·lecció de El Temps d’en Cesc, tot retallant-ne cares de gent coneguda i anònima que formaran el mapa de la nostra nació sencerra (de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó). Gent coneguda com la Núria Cadenas, en Guillem Agulló, la Judit Mascó, en Lluís Gavaldà, la Maria de la Pau Janer, l’Heribert Barrera, en Vicent Partal… i gent anònima com moltes de les cares que hi apareixen o com gent que surt en fotos de manifestacions i altres mobilitzacions.

El cartell genera polèmica entre els grepuscles més sectaris del nostre propi moviment. Alguns militants del Barcelonès es dediquen a tatxar amb retoladors negres la cara d’en Pere Bascompte perquè el consideren un “traïdor”, tot i que el nostre amic i exactivista de Terra Lliure encara viu refugiat a la Catalunya Nord precisament perquè no ha volgut traïr companys de lliuta.

Tècnicament, és el cartell de mides més grans que hem fet mai. Fa 1,20 metres d’alçada. Hem hagut de trobar una impremta, Imgesa, que treballi a mides tan grans.

Pots veure més cartells que he dissenyat per a Catalunya Lliure en aquesta galeria.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.