Desapareixen les plaques dels carrers dedicats als “conquistadores”

5 d'octubre 1993: S'acosta el dia de la "Hispanidat" i és una de les festes que més ràbia ens fa. Aquest any proposarem a l'Ajuntament que canvïi els noms de carrers de Mataró que porten el nom de conquistadores, o sigui genocides, espanyols a Amèrica. Primer de tot cal preparar el material de la campanya.

De matinada sortim a passejar amb una llarga escala de fusta que costa un ou de traginar. El nostre objectiu són unes plaques de carrer, concretament les dedicades a Hernán Cortés, Méndez Núñez i Pizarro. N'hi ha que són difícils d'arrencar, i alguna s'esmicola en l'intent, però aconseguim com a mínim una placa sencera amb el nom de cada personatge.

L’endemà l'assemblea de Catalunya Lliure de Mataró, mitjançant una instància entrada pel Registre de l’Ajuntament, sol·licita a l’alcalde Manuel Mas l’immediat canvi de nom dels carrers de la ciutat dedicats a genocides espanyols. Concretament, es demana que el carrer i el passatge anomenats “Pizarro” passin a dir-se Valerià Pujol, que el fins ara carrer “Hernán Cortés” rebi el nom de Manuel de Pedrolo, i que el carrer “Méndez Núñez” s’anomeni a partir d’ara Joan Fuster. Proposem noms de poetes i escriptors catalans recentment desapareguts. El mateix escrit és lliurat a tots els caps dels grups amb representació a l’ajuntament de Mataró.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.