Cinc detinguts per enganxar cartells

Els catalans no tenim rei, ni en volem. MDT (abril 1988)Dilluns 11 d’abril sortim a enganxar cartells. Jo, en Pau, en Blai i en Jordi fem els barris amb una furgoneta de tercera mà (“nova” per a nosaltres) de la qual ens van donar les claus ahir. L’habilitarem, amb en Pau i l’Àngels, per fer-hi una parada ambulant de crêps.

En Benji, en Betus, en Ramon, en Joan H i en Jordi F són el grup que cobreix el centre. Els cartells convoquen un acte el 14 d’abril amb el lema Els catalans no tenim rei! Ni el volem!

El grup de la furgoneta enllestim la feina i esperem l’altre grup a la cita de seguretat. Ja fa estona que hauríen de ser aquí. Sortim a veure si els trobem i no hi ha cartells on els haurien d’haver penjat. El rastre s’acaba a l’estació. Telefonem a la comissaria de la policia espanyola i diuen que no en saben res. No sabem què fer, els nostres companys han desaparegut.

Donem una volta més i finalment telefonem el nostre advocat, en Pep Manté. Ens atén la seva companya i ens diu que en Pep està a comissaria amb cinc joves independentistes detinguts. Ja està tot clar, podem anar a dormir.

Els deixen anar a les tres de la matinada, després de prendre’ls declaració. Els ha detingut la Policia Municipal de forma il·legal i amb un desplegament a l’estil antiterrorista. El poli que més s’hi ha esmerçat és el que té la placa número 201.

L’endemà els detinguts ens expliquen com va anar la cosa: els van detenir en un moment en que no feien res, mentre que al nostre grup ens van aturar mentre enganxàvem cartells en un contenidor i només ens van demanar la documentació d’un “responsable”-

Mentre estaven detinguts, en Joan se les va pirar de la comissaria per la patilla, i des de fora va telefonar l’advocat.

Davant la irregularitat de les detencions el dia 12, parlem amb en Remigi Herrero per demanar explicacions. Jo i l’altre Joan anem a demanar audiència amb l’alcalde i ens responen que li hem d’escriure una carta, que “no ens pot rebre”. El dia 15 sabem que els municipals ens demanaran disculpes per les detencions il·legals de dilluns.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.