“Mataró potatoes” i la puta pela

Mataró Potatoes i la puta pela Fins no fa massa temps a les Hortes del Camí Ral s’hi feia collita de la patata primerenca. El seu cultiu s’havia iniciat a finals del segle XIX i s’havia consolidat cap a l’any 1910 amb l’adopció de la llevor anglesa Royal Kidney, que era la que s’havia adaptat millor a aquesta mena de producció hortícola per a la seva exportació. Això va fer que l’any 1932 s’adoptés la denominació d’orígen Mataró Potatoes.

Durant el segle XX les nostres patates s’exportaven massivament a Anglaterra, on eren molt apreciades, i sortien de Mataró trens carregats de Mataró Potatoes.

Durant el regnat d’en Manuel Mas les Hortes del Camí Ral van ser expropiades als pagesos per a fer-hi “equipaments per a la ciutat”. A aquells pagesos els van fer fora de les seves terres en “benefici de la ciutat”. Poc es devien imaginar que el destí final de les seves feixes serien el segon macrobordell més gran d’Europa.

Durant el segle XX sortien trens carregats de patates. Ara, al segle XXI, tornarem a ser ciutat capdaventera i podrien arribar trens carregats de personal que vingui a visitar les nostres patates. Ara, fins i tot amb pèls.

La realitat, més incomprensible que la ficció

La setmana passada et deia que la realitat supera la ficció. Però en pocs dies el tema dels macrprostíbuls ha donat encara més voltes i tirabuixons. Ara penso que la realitat és més incomprensible que la ficció.

Diumenge passat l’Alcalde Joan Antoni Barón (PSC) donava per feta la construcció dels macroprostíbuls, tot justificant-se: “¿Ens embranquem en un procés a “sabiendas” que no tenim raó i que els tribunals acabaran donant-la al promotor?”, deia. Ara, el mateix Alcalde ha fet un gir de 180 graus i en una operació encara més rocambolesca suspèn amb un decret totes les llicències per obrir bordells (amb efeces retroactius?). Costa d’entendre que el que era blanc el diumenge s’ha tronat negre el dijous.

Entremig, hem sapigut que el regidor del PP Juan Carlos Ferrando, de professió gestor, ha presentat la dimissió perquè havia fet professionalment la seva feina a la gestoria. És una mica complicat d’entendre: plega de la política per una qüestió professional i demana disculpes a l’Església!

La puta pela

A mi m’ha cridat l’atenció una coincidència. La mateixa setmana que ha esclatat la polèmica pels macrobordells promoguts per l’empresari Josep Maria Colomer Ribot, el regidor d’Urbanisme Ramon Bassas (PSC) explicava a la premsa que l’Ajuntament ja ha trobat els diners per poder començar a urbanitzar (construir els carrers) del sector Iveco-Pegaso. Uns antics terrenys industrials, a tocar de Les Hortes del Camí Ral, que el govern va requalificar per crear-hi un nou barri de blocs de pisos. Bassas ha explicat que alguns dels propietaris del sector (no tots) avançaran diners perquè l’Ajuntament pugui posar els carrers.

Saps qui és que avança diners? Exacte! En Josep Maria Colomer Ribot, un senyor molt ric que es dedica a fer negoci amb el totxo i també amb la carn.

Després he sapigut que el tema dels prostíbuls va passar, primer de tot, per les mans de l’omnipresent Ramon Bassas. Sí, home, aquell que parla de la “puta hipocresia“… dels altres (però no pas de la seva). Darrerament, allà on hi hagi un escàndol sempre hi pots trobar la seva mà al darrere. Però d’això ja n’anirem parlant.

Des de la CUP de Mataró considerem que el macroprostíbul no respon a la necessitat d’abordar la problemàtica social entorn a la prostitució, ni a la demanda de cap sector de la ciutadania.

You may also like...