Beatifiquen un mossèn que especulava venent parcel·les al cel

Talment com si haguéssim retrocedit a l’Edat Mitjana, avui 23 de gener del 2010, les autoritats civils i les autoritats eclesiàstiques han presidit l’acte de beatificació d’un capellà, el dr. Samsó, a la basílica de Santa Maria de Mataró.

Aquesta coincidència del poder polític amb l’Església semblaria un fet arcaic propi de l’època medieval, però potser hi ha un fil conductor. La classe política actual està estretament vinculada a l’especulació urbanística (no cal posar exemples, oi?). I el beatificat també s’hi dedicava. Però el mossèn mataroní no requalificava terrenys sinó que venia parcel·les al cel a pams quadrats. Ens ho explica l’amic i company Miquel Torner, que cita les memòries de la Montserrat Julió.

Déu n’hi dó, amb els especuladors!

You may also like...