Paper estripat

La CUP lamenta el joc brut i la imprudència del govern municipal from Joan Jubany on Vimeo.

Un quart d’hora abans del Ple de l’Ajuntament de dijous, l’alcalde Joan Antoni Barón va informar als caps dels grups municipals que ell mateix i el regidor d’Urbanisme Ramon Bassas estan imputats per dos pressumptes delictes, juntament amb una advocada de de l’Ajuntament. En el mateix ple, el regidor de la CUP, el company Xevi Safont-Tria va insistir que és el govern municipal (PSC-ICV-ERC) qui ens ha portat a aquesta situació. Ens hi ha portat per la seva prepotència, barroeria i manca absoluta de diàleg.

En Xevi ha recordat que la tardor del 2007 el flamant regidor d’Urbanisme Ramon Bassas ens va convocar per explicar-nos que la "única" solució per resoldre el conflicte de Can Fàbregas era el "trasllat" de l’immoble catalogat per posar El Corte Inglés en el seu lloc. Ho anomenaven “alternativa al tractament que s’ha de donar a la nau catalogada de la fàbrica fàbregas i de Caralt”.

En aquella reunió hi vam participar en Xevi Safont-Tria, l’amic i arquitecte Agàpit Borràs i jo mateix. Recordo que li vam dir que Can Fàbregas no era incompatible amb El Corte Inglés. Li vam dir que el nostre model comercial no passa per les grans superfícies, però que estavem disposats a posar-nos d’acord. Recordo que en un full en blanc li vam dibuixar tres possibles alternatives: 1) un Corte Inglés més petit al costat de Can Fàbregas, 2) quan va dir que no hi cabria li vam dibuixar el Corte Inglés a la vorera del davant (més senzill posar-hi una cosa que només està dibuixada que no pas un edifici centenari), 3) i quan va dir que era massa complicat li vam dibuixar El Corte Inglés al sector de la Iveco-Pegaso (amb bones comunicacions amb l’autopista).

Li vam demanar diàleg i li vam garantir que, si en parlavem i cadascú cedia una mica, ens posariem d’acord. Nosaltres hi estavem disposats. La resposta del sr. Bassas va ser que no hi havia res a parlar: el "trasllat" estava decidit. Un cop acabada la reunió va agafar el paper sobre el qual haviem dibuixat les alternatives i, amb parsimònia, el va anar estripant fins a fer-ne petits bocins. Ho va fer com un acte rutinari, no de forma ostentosa. Com aquell que està acostumat a fer reunions que formalment "no han existit mai". Com aquell que està acostumat a eliminar proves.

El company Miquel Torner explica en el seu bloc com el PSC ha reaccionat a la imputació judicial burlant, mentint i enganyant. Una reacció que contrasta amb la que van tenir els ara imputats mataronins quan va esclatar el cas Pretòria. Quan Garzón va imputar l’alcalde de Santa Coloma (PSC), el nostre alcalde escrivia al seu bloc que "respectant totes les presumpcions d’innocència que calgui, qui la faci que la pagui". I com que el PSC havia anunciat que explulsaria els imputats, Barón escrivia que "Mentre uns actuem amb contundència, altres maregen la perdiu".

Ara, quan l’imputat és ell, assegura que no pensa dimitir.

En Ramon Bassas també escrivia que "estic molt orgullós del meu partit, el PSC, que ha proposat mesures cotundents en cas que es confirmi la responsabilitat de càrrecs socialistes a la trama de corrupció que el jutge Garzón ha descobert a Catalunya".  I quan va conèixer la imputació del convergent Genís Carbó, l’11 de novembre del 2009 li va escriure una carta on li deia: "En conèixer aquest matí la teva imputació en el cas Pretòria, he cregut convenient en nom del Govern demanar-te que cessis com a membre del Consell Assessor Urbanístic Municipal (CAUM), del qual formes part nomenat pel Ple de l’Ajuntament de Mataró a proposta de la Junta de Portaveus. Crec, en nom del Govern, que aquesta desvinculació és la més convenient tant per tu com per la institució, tot confiant en la teva presumpció d’innocència i que la justícia pugui determinar el més escaient".

Ara el nostre regidor d’Urbanisme s’enviarà una carta com aquella a ell mateix?

You may also like...