Les meves Santes: 26 de juliol (dia II)

Els Castellers de Vilafranca a punt de fer llenya. [12 del migdia | Plaça de Santa Anna] Comencem la jornada amb la diada castellera a la plaça de Santa Anna. Els Capgrossos han convidat la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca. Em resulta agradable trobar-me el nou regidor de la CUP de Vilafranca, en Llorenç Casanova, que acompanya els castellers de la seva vila.A nivell estrictament casteller, la diada resulta força dura: veiem fer llenya unes quantes vegades.

Postal de gegants [2/4 de 7 de la tarda | La Riera cantonada carrer d’Argentona] Amb els nostres fills anem a la Postal de Gegants. Aquest any la Família Robafaves ha convidat el Ball dels Cavallets, Gegants i Mulassa de Sant Feliu de Pellerols. Quan vas amb canalla, a vegades els actes protocol·laris es fan una mica pesats.

Correguspira, el correfoc dels més petits [3/4 de 9 del vespre | des de l’Ajuntament] Arriba un dels moments més esperats pels meus fills: el Correguspira, el correfoc dels menuts. El meu fill petit va patir-hi una cremada quan tenia dos anys, però no ha escarmentat i, ara que en té cinc, es fica dins el foc a ballar amb els diablets. Realment, això del foc genera una forta atracció com a element festiu.

L'Esquitxadeta, la ruixada dels més petits [Tot seguit | Plaça Santa Maria] Si els petits tenen el seu correfoc, quan s’acaba també tenen la seva petita ruixada: l’Esquitxadeta. Aquí la que més bé s’ho passa és la meva filla de set anys. Saltar i ballar sota l’aigua la torna boja. A mi no m’acaba d’agradar massa. A l’aigua li trobo un problema: mulla.

Sopem al Krunch, una franquícia d’entrepans d’alta cuina que ha obert darrerament xiringuito a La Riera. Els entrepans realment són bons, però dubto que valguin tots els diners que et cobren. És una mica car pel meu gust.

Concert de Marrinxa a la plaça de l'Ajuntament [12 de la nit | plaça de l’Ajuntament] El Concert de Marrinxa aquest any ha començat força puntual, i hi podem enar una estona amb les criatures, que avui han fet migdiada i encara tenen corda per una estona. Fem una mica de ballaruca amb els Ebri Knight, però quan a la mainada se li comencen a tancar els ulls hem de marxar en retirada cap al llit. Ens perdem Dijous Paella i Les Absentes. Realment, el concert que organitza l’associació cultural Marrinxa en col·laboració amb l’Atzucac ja és un acte consolidat i plenament integrat a la Festa Major. És el concert on ve la gent jove a gaudir de música de qualitat mentre al Ball de Festa Major, al Parc Central, toquen peces d’altres èpoques. Em consta que hi perden diners, però fan una molt bona aportació a Les Santes.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.