Manifestació dissabte 15 de desembre a Mataró

Manifestació dissabte 15 de desembre 2007 a Mataró. Salvem Can Fàbregas i de Caralt. He enllestit disseny del cartell de convocatòria de la manifestació que convoca la plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt :

Dissabte, 15 de desembre
a les 6 de la tarda
des de Can Fàbregas i de Caralt
[carrer Biada, 11 – Mataró]

La manifestació és per reclamar al govern de Mataró la preservació i rehabilitació in situ d’aquesta nau industrial catalogada com a patrimoni arquitectònic de la ciutat.

L’Ajuntament inicalment volia enderrocar la nau per ubicar-hi a sobre una gran superfície de El Corte Inglés. El mes de març vam fer una primera manifestació amb un gran èxit de participació (600 persones, segons la premsa). Arran d’aquella primera mobilització, i ajudats per la proximitat de les eleccions municipals, el govern va tenir la "brillant" idea de proposar el "trasllat" de la nau.

Ara el nou regidor d’Urbanisme ha estat explicant que el "trasllat" consisteix en una recreació mitjançant la construcció d’un edifci de nova planta a la vorera del davant on s’hi inclourien alguns elements decoratius de la nau original. Les autoritats de patrimoni de la Generalitat de Catalunya són qui hauria d’autoritzar l’operació, però ja han advertit que el "traslla" tal com el planteja el govern no és legal.

Ara toca mobilitzar-nos per segona vegada per reclamar que s’imposi el sentit comú: volem la preservació de Can Fàbregas i de Caralt al seu lloc i la rehabilitació i integració en un entorn remodelat. Si han de moure alguna cosa que moguin El Corte Inglés, però no pas un edifici centenari que és patrimoni de tota la ciutat.

T’hi espero. Si véns ens hi trobarem. 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.