Onze de Setembre: el jovent unit es manifesta a Barcelona

Manifestació conjunta de les JIR i Maulets. Barcelona, 11 setembre 1997.

11 setembre 1997: Amb motiu de la Diada Nacional de l’Onze de Setembre, les organitzacions de joves del moviment independentista Maulets i JIR convoquem diverses mobilitzacions a Barcelona i Girona. Jo vaig a la mani de Barcelona, com tinc costum de fer des que avui fa deu anys em van detenir i empresonar precisament per anar a una manifestació que el Governador Civil de Barcelona havia prohibit.

Al migdia, les JIR i Maulets fem un acte polític al Passeig del Born i el continuem amb una manifestació d’un miler llarg de persones (foto) que sortim del Fossar de les Moreres i acabem davant el monument a Rafael de Casanova. Em produeix molta satisfacció el fet que convoquem plegats. Fa deu anys, quan em van detenir, el moviment independentista s’acabava d’escindir. Ara, avui, els joves comencem a superar aquell traumàtic trencament.

Dinem per la capital i a la tarda anem a la manifestació grossa, on de JIR i Maulets fem un bloc conjunt amb el lema Per la revolució independentista surt de la plaça Urquinaona i s’acaba amb un acte polític al Mercat del Born. Acabats els actes reivindicatius, la policia espanyola ocupa el centre de Barcelona i deté setze persones.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.