Comunicat per la clausura del local del carer Iluro 31

Les organitzacions que compartim el local del carrer Iluro 31 hem fet un comunicat de premsa al cap de poques hores de la clausura del nostre local: 

Mataró, 20 de juny de 1995

Aquest matí, a 2/4 de 10, la Policia Municipal, per ordre directa de l’alcalde, ha clausurat i precintat la seu social dels col·lectius i organitzacions de joves que signem aquest comunicat.


Els motius al·legats en l’ordre no tenen cap mena de fonament:

• El primer és «no disposar de llicència municipal». Les organitzacions que compartim local vam sol·licitar a l’ajuntament si calia alguna llicència, i després d’una inspecció de tècnics del Departament de Medi Ambient se’ns va dir que «no cal tenir cap mena de llicència municipal». Ara, els mateix ajuntament que ens va dir que no cal cap llicència ens clausura la seu social per no tenir llicència. Això és surrealista!

• El segon “argument” és «produir reiterades i persistents molèsties» a l’habitatge veí. L’origen d’aquest “argument” són les reiterades i persistents molèsties en forma de queixes ocasionades per la nostra estimada veïna Blanca Viñas a totes les institucions i persones que se li han acudit, fins arribar al propi alcalde. Aquesta veïna va fer signar un paper en blanc a diversos veïns del carrer Iluro per després omplir-lo de queixes irracionals contra els joves que ens reunim al local, i el va fer arribar a l’ajuntament. La senyora Viñas està pendent de judici arran d’una denúncia formulada per nosaltres per dedicar-se a foradar-nos la teulada amb testos i llambordes de pedra. Però l’ordre de clausura no l’ha donat la Blanca Viñas sinó l’alcalde.

L’“excelentíssim” Manuel Mas ha aprofitat un moment de “buit de poder” a la ciutat (després de les eleccions i abans del primer ple, quan les regidories no funcionen) per fer gala de la seva prepotència i atemptar contra el dret de lliure associació de diverses organitzacions i col·lectius de joves de Mataró.

Ens volen fer fora del nostre local perquè som joves i alternatius. Els arguments de l’alcalde no s’aguanten per enlloc: això és feixisme pur i dur, i, a més, un delicte de prevaricació. El procediment utilitzat és totalment irregular i il·legal. L’enginyera tècnica municipal sra. Montserrat Font, l’agent de la Policia Local sra. Josepa Carbonell (agent núm. 194) i l’assessora jurídica del servei de Medi Ambient Immaculada Pruna han entrat a la nostra seu sense ordre judicial: això és un delicte de violació de domicili.

Les organitzacions sotasignants no ens quedarem amb els braços plegats, i esgotarem totes les vies legals necessàries.

Ser jove no és cap delicte!

Visca la terra!

Signen:

DE BON MATÍ UN CIGALÓ D’ANÍS I UN HABANO

MAULETS

COL·LECTIU FEMINISTA LA VÍDUA NEGRA

BRIGADES NEGU GORRIAK MARESME

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.