Efectes col·laterals

La primera i la segona casa van a terra, i els de la tercera quedaran enterrats vius Ben a prop de casa ha hagut de tancar una d'aquelles botigues "de tota la vida", els quevuires Can Ferran de la cantonada. La Imma va néixer a la casa de sobre de la botiga on ja despatxava la seva mare. "Amb un parell de collo…" –que diu ella– ha continuat donant vida al negoci familiar fins fa ben pocs dies.

L'han fet fora de casa i li han fet tancar la botiga a cop d'ordre judicial. L'immoble era de lloguer i, en morir la seva mare, el seu gestor va fer el canvi de nom sense comunicar-ho als propietaris. Els amos –que deuen tenir un gestor més espavilat– s'han agafat a això per dur-la a judici i deixar-la sense casa ni negoci. La Imma en aquesta casa hi vivia i s'hi guanyava la vida, però els amos no la volen per viure-hi sinó per guanyar-hi diners, tots els que puguin, a costa del que calgui.

El carrer de casa és un dels pocs trams de Mataró on encara queda intacta una tirallonga de cases de cós de cantonada a cantonada. La primera de la cantonada –la de Can Ferran– ja l'han deixat "neta" de llogaters i per poder-la enderrocar i fer-hi un bloc de pisos de formigó. En pocs dies ja ha canviat de mans i l'han venut a en Massana –ara els antics empresaris del tèxtil inverteixen en el totxo–, i la casa del costat és d'un personatge que tampoc la vol per a viure-hi sinó per treure'n el màxim rendiemnt econòmic.

Els que viuen a la tercera casa, doncs, quedaran enterrats vius entre blocs de pisos de formigó. Són alguns dels efectes col·laterals de l'arribada de El Corte Inglés a un centenar de metres d'on ara encara hi ha aquestes cases. Visca el progrés, oi? I encara haurem d'agraïr al sr. Arcadi Vilert (PSC-PSOE) que engreixi les arques municipals amb les operacions especulatives de PUMSA. També haurem de donar les gràcies a la sra. Quitèria Guirao (ICV) per donar les llicències d'enderroc. I la torna per al tàndem Bargalló-Penedès (ERC) pel fantàstic Pla Local d'Habitatge que preveu la construcció de més de 3.000 pisos mitjançant la "substitució de teixit vell" –o sigui, l'enderroc de cases d'arquitectura tradicional com aquestes–.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.