Em llevo a Catalunya i me’n vaig a dormir als Països Catalans

9-10 de gener 1999: A Berga es celebra la IV Assemblea Nacional de Maulets en què es formalitza la unió de les dues  organitzacions de joves de l’esquerra independentista: Maulets i JIR.

El diumenge 10 de gener em llevo a Catalunya i me’n vaig a dormir als Països Catalans. Tot això per art de votació i sense canviar de lloc. Maulets sempre havíem anomenat Catalunya tot el territori nacional (de Salses a Gurardamar i de Fraga fins a Maó), tot seguint les tesis que en Josep Guia havia deixat escrites a És molt senzill, digueu-li Catalunya (PDF). Per referir-nos a la comunitat autònoma de Catalunya parlàvem de el Principat, i reservàvem el nom de Catalunya per a la nació complerta. El País Valencià era el Sud o la Catalunya del Sud, i les illes Balears les anomenàvem la Catalunya Insular.

Ara, amb la fusió amb les JIR i la refundació com a Maulets, el jovent independentista revolucionari, la nova organització utilitzarà el treme Països Catalans per referir-se a tot el nostre territori nacional.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.