Que m’esperin asseguts, em declaro insubmís

Després d’anys de pròrrogues per estudis, després de fer-me objector de consciència i després de fer campanya activa per la insubmissió i per la no incorporació a l’exèrcit espanyol… ha arribat el moment de fer-me insubmís. M’han enviat una carta dient-me que m’he de presentar a la Creu Roja de Mataró per fer l’anomenada “Prestació Social Substitutòria” durant un any de la meva vida.

Els hi dic que m’esperin asseguts. Els hi envio una carta amb aquesta resposta: 

En Joan Jubany i Lorente, resident a Mataró, amb carnet d’identitat espanyol número •••••••••, al qual heu definit com a “apreciat col·laborador social” d’aquesta entitat, us

MANIFESTO:

Que no sóc espanyol i per tant no em considero obligat a prestar cap mena de “servei”, ni civil ni militar, a un estat que no és el meu i que a sobre manté ocupada militarment la meva nació: Catalunya (de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó).

Que considero insultant que se m’obligui forçosament a realitzar una anomenada “col·laboració social”, quan sóc una persona que amb la meva militància política i associativa porto més de deu anys realitzant tasca social i cultural en benefici del meu poble.

Que considero extemporani que se’m pretengui obligar a realitzar l’anomenada “Prestació Social” a l’edat de vint-i-set (27) anys, i després de cinc (5) anys d’haver-me declarat objector de consciència.

Per tot això us

COMUNICO

Que no cal que espereu la meva presència obligada a la vostra institució a partir del dia 20 de novembre de 1997.

Molt atentament,

Joan Jubany i Lorente

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.