Ajuntament: propostes de la CUP, o circ mediàtic del PSC-Ciudadanos?

Aquest vespre hem tingut un Ple de l’Ajuntament on s’han tractat temes prou interessants amb bones aportacions de la CUP de Mataró.

Franki de Terrassa, et volem a casa! 

Franki de Terrassa, et volem a casaEl quet espanyolista PP-PSC ha fet valer els seus vots per tombar una proposta de la CUP, consensuada amb ERC i ICV i recolzada també per CiU, per la llibertat del terrassenc Francesc Argemí ("FRANKI"). La proposta original era aquesta (PDF) abans de ser retocada amb les aportacions d’ERC i ICV.

Sant Joan, festa nacional dels Països Catalans 

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat una altra proposta de resolució presentada conjuntament per ERC i la CUP a favor de declarar la festa de Sant Joan com la festa nacional dels Països Catalans.

Catalunya lliure de bosses de plàstic 

També hem aconseguit que el Ple hagi aprovat una proposta de resolució d’adhesió a la campanya Catalunya lliure de bosses de plàstic. La CUP havia presentat aquesta proposta de resolució (PDF) a la qual els partits del govern (PSC, ICV i ERC) n’havien presentat una d’alternativa que buidava de contingut l’original. Durant el dia d’avui el nostre regidor ha negociat un text transaccional i finalment el Ple ha aprovat una proposta per l’eliminació de les bosses de plàstic d’un sol ús i l’adhesió a la campanya de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i Consum.

Que no ens trinxin la comarca. No als laterals 

La CUP també ha portat al ple una proposta de resolució (PDF) contra la construcció de laterals a l’autopista del Maresme. Aquí només s’hi ha fegit ICV. ERC i el PP, que diuen que també estan contra els laterals de l’autopista que trinxaran encara més la comarca, s’han abstingut per no donar suport a la proposta de la CUP. Els "lateralistes" del PSC i CiU han sumat els seus vots per tombar la proposta. Cadascú s’ha retratat com ha cregut convenient, vaja.

Nudisme a la platja de Mataró 

Ara que s’acosta l’estiu la CUP ha dut una proposta de resolució (PDF) per garantir els drets dels nudistes a la platja de Mataró i per dotar d’equipaments (dutxes i serveis) el raconet on ara ens concentrem els nudistes. S’han votat els punts per separat i ha sigut una votació d’aquelles curioses en què l’Alcalde s’ha fet un embolic a l’hora de fer el recompte.

La dreta ha fet de dreta: CiU i PP han votat a favor del primer punt (la proposta de dotar d’equipaments i serveis l’actual racó nudista). És a dir, que els nudistes es pugin dutxar (també són persones), però que no surtin de la seva reserva. El PP ha argumentat que, malgrat que legalment s’ha despenalitzat el nudisme, la "moral" d’alguns ciutadans encara no està preparada per veure gent despullada a les platges.

I el govern ha fet de govern i ha votat contra el primer punt (diuen que ja hi posen dutxes provisionals quan en calen i que els socorristes s’hi passegen en barca de tant en tant). Però ha votat a favor del segon punt: que es faci respectar el dret de tota persona a practicar el nudisme a qualsevol platja de Mataró. Per tant, l’Ajuntament de Mataró ha assumit el segon punt de la proposta.

Indiana Jones i l’hàbit de lectura

Finalment la CUP ha fet dues preguntes. Una primera pregunta sobre les polítiques de foment de l’hàbit de la lectura i una segona pregunta (PDF) sobre el fet que els mataronins i mataronines hem d’anar a Granollers si volem veure doblades al català pel·lícules de cinema (com la de l’Indiana Jones que s’ha estrenat fa poc dies).

Munten un circ i hi vénen els nans

Però qui no sigui de Mataró o no segueixi gaire la política local es quedarà amb l’anècdota que amb tota probabilitat alguns mitjans convertiran en titular de portada: el numeret de Ciudadanos i el seu vampirisme mediàtic entorn els morts d’ETA.

Des que la CUP tenim representació a l’Ajuntament de Mataró, cada cop que hi ha hagut un mort provocat per ETA el PSC-PSOE, per mitjà del seu cap de files Ramon Bassas, ha corregut a presentar una proposta de resolució que podria haver escrit l’Àngel Acebes del PP. Sempre és el mateix guió: condemna de l’assasinat de torn i la repressió policial com a única medicina per "solucionar" el conflicte polític basc. I el el seu bloc el tinent d’alcalde de Mataró escriu que qui no estigui per la repressó és un còmplice, tot i que suposo que no es refereix al seu company del PSE-PSOE Patxi López, que fa pocs dies que el conflictte basc només es podrà resoldre mitjançant el diàleg tot i  que "ara no és el moment".

Cada cop que el PSC-PSOE ha dut el conflicte basc al Ple de l’Ajuntament de Mataró (amb el suport acrític de la resta de partits institucionals) la CUP hem presentat una proposta alternativa on, a més de condemnar l’acció d’ETA, l’Ajuntament també condemna la repressió exercida per l’Estat espanyol i proposa un final dialogat del conflictte on el poble basc pugi decidir el seu futur.

Els Ciudadanos han comprovat que si venen al Ple amb pancartes que diuen mentides ("condemnem els que no condemnen"?) i com que és la única acció que se’ls hi (re)coneix, avui han portat el seu jefe, l’Albert Rivera, a muntar el numeret un altre cop. El diputat espanyolista s’ha presentat a l’Ajuntament amb el seu guardaespatlles i amb una unitat mòbil de TV3 al darrerre (que s’ha negat a contrastar la informació amb un portaveu de la CUP).

Agressions i amenaces 

Han desplegat els seus paperets i ens han agredit (cops de puny) i amenaçat (famílies incloses) mentre alguns independentistes encara aguantàvem la nostra pancarta per la llibertat d’en Franki. Si la premsa local ho targiversa ja n’explicaré més detalls.

Els ultres se n’han anat a celebrar-ho al seu local a La Riera. Potser han brindat la salut del PSC de Mataró que els hi brinda la palestra de l’Ajuntament com a circ mediàtic?

En Juli i en Joan també hi eren i ho expliquen. 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.