La Guàrdia Civil ocupa Premià de Mar i dóna cobertura a grups de nazis

28 gener 2000: A Premià de Mar s’hi havia convocat una manifestació de caràcter racista i espanyolista. Com a resposta, diversos col·lectius hem convocat una manifestació antifeixista. Maulets som una de les organitzacions convocants. A conseqüència d’aquests fets previs l’acte feixista s’havia desconvocat, però un reduït grup de nazis corre des de fa hores per Premià de Mar tot increpant i agredint gent que anem a l’acte antifeixista. Cada cop som més les persones que engruixim la manifestació. Hi coincidim independentistes, nous catalans provinents del Magrib, la gent de Codesema…

Els nazis corren impunement per les rodalies tot provocant-nos. Ens provoquen amb el consentiment del fort destacament d’antiavalots de la Guàrdia Civil que ha pres militarment el poble. La Guàrdia Civil deixa actuar els nazis amb tota llibertat i només fa càrregues contra nosaltres, els antifeixistes. Des de la manifestació es recrimina l’actitud dels picolos amb crits de “Fora les forces d’ocupació”.

Malgrat les corredisses, l’alta tensió i crispació, tornem a casa sans i estalvis.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.