Sorteig de quintos contra la mili espanyola

11 novembre 1999: Avui se sortegen les lleves de joves (els quintos) que hauran de fer la mili obligatòria a l’exèrcit espanyol. Com ja és tradicional, els Maulets organitzem una paròdia a la porta de l’Ajuntament. Fem un sorteig popular de quintos… de cervesa!

Ho fem davant l’Ajuntament perquè és l’administració que representa l’exèrcit espanyol a la nostra ciutat. De fet, utilitza el padró per facilitar la llista de joves mataronins que seran obligats a servir a l’exèrcit d’ocupació.

L’acte té la part lúdica (el sorteig i repartiment de beguda) i la part política amb el parlament. Aquest any denunciem la funció que a partir d’ara tindrà el nou exèrcit professional espanyol per reprimir qualsevol dissidència.

En acabar l’acte, una colla de joves entrem dins l’Ajuntament, on s’està celebrant un Ple. La Policia Local intenta evitar-ho, però entrem i denunciem la col·laboració de l’alcalde Manuel Mas amb l’exèrcit d’ocupació espanyol amb l’exhibició d’una pancarta i la lectura d’un manifest.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.