Avortem l’intent de fer un pregó de Les Santes elitista a porta tancada

Joves maulets impedeixen la celebració del pregó elitista per Les Santes, Festa Major de Mataró. Juliol 1999. 23 de juliol 1999: Avui me’n vaig a veure teatre a l’Hospitalet. Fa dies que tenim les entrades comprades i no les podem tornar. Me’n viag nostàlgic, pensant que em perdré la vivència directa d’un moment històric. Però he estat en els preparatius i els meus companys i companyes saben que hi sóc amb el cor.

La Policia Local de Mataró s'enfronta als Maulets a la porta del Teatre Monumental. Juliol 1999. Avui l’Ajuntament ha convocat un pregó de Festa Major elitista i a porta tancada al Teatre Monumental. Els Maulets ens concentrem davant la porta del teatre per denunciar l’actitud  de l’alcalde de voler organitzar un pregó reservat només a una determinada gent de la ciutat. L’actitud dels joves independentistes és ferma. Es planten davant la porta i bloquegen l’accés al recinte.

Els enfrontaments arriben quan intervé la Policia Local. Intenten trencar la barrera humana aplicant la força física. Hi ha moments de tensió. volen arencar la pancarta als joves que la sostenen. En els estira-i-arronsa un dels policies rellisca (ell sol) i amb la seva pròpia porra trenca (involuntàriament) el vidre de la porta principal del Teatre Monumental.

No al pregó elitista de Les Santes al Teatre Monumental. Juliol 1999. [ La versió detallada sobre la forma exacta com es va trencar el vidre la coneixeré anys més tard. Me l’explica el mateix policia autor de la trencadissa. ]

També apareixen les forces d’ocupació espanyoles, que marxaren en veure el rebuig dels i les joves manifestants. L’alcalde, Manuel Mas, fuig del lloc dels fets dins el seu cotxe oficial mentre fa botifarra als joves que han aconseguit que no pugui segrestar un acte popular.


Deixa un comentari