Cop de porra directe als collons

11 de setembre 1995: Com és tradició una colla d’independentistes de Mataró hem anat a Barcelona als actes de l’Onze de Setembre i a la mani de la tarda. Aquests anys també és tradició l’aparició al vespre dels antiavalots de la Policia d’Ocupació espanyola que carrega contra qualsevol ésser vivent a la zona de la Plaça Catalunya i Les Rambles.

En Xevi, la Queralt, la Lídia i jo no tenim ganes de gresca i decidim agafar el tren per tornar cap a Mataró. Pugem passejant per Les Rambles cap a l’estació de la RENFE de la Plaça Catalunya. Les porqueres han obert les portes i no paren de sortir-ne policies espanyols amb equips antiavalots. S’han passat el dia tancats a la furgoneta i en surten rabioisos per repartir llenya a tort i a dret. Però pensem que aquesta pel·lícula no va amb nosaltes i anem xino xano a agafar el tren.

De cop i volta se’ns posa al davant un policia amb la "defensa" a la mà i, sense adreçar-nos ni una paraula, engalta un sol cop de porra directe a l’entrecuix d’en Xevi. El fill de puta del policia (no se m’acut cap altre qualificatiu) es gira i se’n va Rambla amunt. En Xevi s’ha quedat estès a terra, recargolant-se i amb les mans entre les cames. No pot cridar, malgrat l’intens dolor. Dedica tots els seus esforços a respirar profundament fins que perd el coneixement. Ho acabem de veure i no ens ho creiem.

Vaig corrents a avisar una ambulància que s’ha d’obrir pas entre una filera de policies que hi ha al mig de la calçada de baixada. Careguen en Xevi a la camilla i se l’emporten pitant a l’Hospital Clínic. A l’ambulància no hi va sol. Ja hi ha dues iaies que han anat a parar pel terra quan els hi ha passat pel damunt una marabunta de policies antiavalots. Els companys d’en Xevi hi anem en Metro i també ens hi acompanya l’Eugeni Rodriguez, que ha estat testimoni de la brutal agressió gratuïta.

Quan arribem al Clínic l’espera se’ns fa molt llarga. A en Xevi li estan fent radiografies i altres proves per diagnosticar l’abast de la lesió. L’Eugeni comenta que se li deu haver fet "l’ascensor", que és quan el testicle et puja amunt i deixa la bossa buida. Finalment apareix en Xevi al fons del passadís. Camina molt a poc a poc i amb les cames arquejades. Porta un sobre gran amb la radiografia. S’haurà d’estar uns quants dies al llit i una bona temporada sense fo… Els metges ens diuen quel’Hospital presntarà una denúncia judicial contra la policia espanyola.


Deixa un comentari